101 Bælter

101 Bælter

Det æreværdige bælte. Fra sin vifte af farver, stilarter og mærker til mix og match muligheder, det udgør for bæreren, kan en mands bælte være lige dele eftertanke og omdrejningspunktet for hele hans garderobe. I virkeligheden er bæltets kompleksitet ofte overset, da der er mange mænd som bærer dem ukorrekt. Ligesom "Othello" sagde engang om brætspillet "Det tager et minut at lære, og et helt liv at mestre", hvilket også gør sig gældende for bælter. Så læs videre her og lær at udvælge det rigtige bælte.

Der er to typer af bælter du bør kende: Det uformelle og formelle. Den bedste måde at huske disse to på, er at bruge en tommelfingerregel - Bogstaveligt. Hvis remmen er omtrent lige så bred som din tommelfinger, er det et bælte passende til fx et jakkesæt, dvs. formelt. Noget bredere betyder det er et uformelt bælte. Hvis du ikke er helt sikker, bør du også vide, at de formelle bælter normalt har en blank, reflekterende finish, mens uformelle bælter optræder hyppigere med dæmpede nuancer. For at dække dit modebehov, så prøv at eje mindst et af hver.

Der er tre primære farver, som en mand burde eje. Nuancerne du bør beskæftige dig med: sort, brun og tan. Ideelt set bør du eje et formelt og uformelt bælte i alle tre farver, men du kan nøjes med et tyndt sort bælte (Formelt), og et bredt brunt/tan bælte (Uformelt).  Lyse farver til bælter er fint, hvis du er en teenager, en mester yachter eller en superhelt , men for alle andre, er de en flygtig tendens.

Typer af bælteskind:

Her er et udpluk af lædertyper.

Kalveskind :

Næsten alle bælter, du finder i varehuse og herrebutikker vil være en vis variation af kalveskind. Årsagen til dette er, at kalveskind er et meget alsidigt materiale, og det giver mulighed for glatte, skinnende bælter samt brede og tykke nedskæringer for tilfældige tegn osv.

Struds :

Formentlig det mest eksotiske bæltelæder. Strudslæder ligner ujævnt terræn, med forrevne funktioner og mærker fra hvor fuglen havde sine fjer. De er ikke for alle, og det tager lidt benarbejde at opspore, og derved kan struds læderbælter hurtigt koste et par tusinde og op.

Lizard :

Nu er du kommet omkring de rigtige dyre bælter. Lizardlæder, og dens endnu mere opskalere krokodille og alligator hud fætre, kan koste op til 5000kr. Denne lædertype er præget af sine små og tætte mønstrer. Udseendet er en raffineret eksotisme. Dette er en mere fornem version af strudslæder.

2013-12-25 Home, Bælter for alle, Mænd, Kvinder 1257

Blog kategorier

Sammenlign
Forsæt med at købe Sammenlign

er blevet tilføjet på ønskelisten

Forsæt med at købe Mine ønsker