Hvad er læder? - Herrebælte

Hvad er læder? - Herrebælte

Mængden af overfladebehandling der påføres læder har indflydelse på, om varen kan beskrives som ægte læder. Hvis læderet har en overfladebelægning skal denne være 0,15 mm eller mindre, og ikke overstige 30% af den samlede tykkelse.

 

Hvor meget af et produkt skal være læder?

Du kan have købt et læderbælte,  et par lædersko eller en lædertegnebog, og efter at have kigget på det nøje spekuleret på hvor meget af det er læder, og hvordan det kan sælges som en "ægte læder" artikel.

Producenter af lædervarer har lov til at fremstille et produkt der handles som "ægte læder" med ikke-læder materialer, så længe disse materialer ikke overstiger bestemte niveauer.

 Den EF-direktiv 94/11 om fodtøj mærkning; et par lædersko skal indeholde følgende andele af læder: 

• Øvre - 80% af overfladearealet

Hvis læderet ikke udgør udgør mindst 80%, skal der gives oplysninger om de to vigtigste materialer, der anvendes i sammensætningen af fodtøjet.

 

Bælter - Herrebælte

Hvis både det ydre lag og indersiden er læder så kan bæltet beskrives som læder, ægte læder. Dette forudsætter at andre materialer ikke omfatter mere end 50% af overfladearealet. Men hvis et bælte opfylder tidligere definition af læder, men samtidig klart omfatter mindre end 50% læder totalset, så må det ikke betegnes som læder uden yderligere beskrivelse, da det ellers vil være vildledende.

2015-01-18 Home, Bælter for alle, Mænd 927

Blog kategorier

Sammenlign
Forsæt med at købe Sammenlign

er blevet tilføjet på ønskelisten

Forsæt med at købe Mine ønsker