Vælg det rette bælte til jakkesættet!

Vælg det rette bælte til jakkesættet!

Hold øje med detaljerne. Det bælte du bærer er lige så så vigtigt for dit udseende som mønstret, kuløren eller valg af stof på dit jakkesæt. Vælg gerne sko som matcher lædertypen på bæltet. Alligevel er bælter ofte kun betragtet som en nødvendighed, og ikke som det fede tilbehør som det er. Vi vil undersøge det grundlæggende i mænds bælter i forbindelse med jakkesæt, besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål, herunder formålet med bælter, hvordan man korrekt bærer et bælte og hvordan man skelner kvaliteten af et læderbælte.

 

Del 1: Til Brug

Et bælte som et tilbehør, ikke en nødvendighed:

Der er en løbende stil debat om, hvorvidt bælter er nødvendigt, når iført et jakkesæt. Hvorfor debatten? Fordi et bælte er et tilbehør, der aldrig bør være en nødvendighed for at opnå pasform. Da det ikke skal være en nødvendighed for pasform, bør det vælges vælges på baggrund af stil. Stilistisk set vil et bælte bryde det lodrette plan af en person i halve, hvilket kan have en visuel afkortning eller forlængelse. Et bælte betyder mindre visuel afbrydelse, når man ser på en person, tilgengæld kan du bruge bæltet bedvidst til at skabe en slankende effekt, og skærpe dit look.

Suit bukser (eller alle bukser for den sags skyld) skal sidde på din talje uden behov for et bælte, og derfor bør et bælte aldrig være et hjælpemiddel til at bære baggy eller dårligt siddende bukser. Hvis dine bukser ikke bliver siddende uden et bælte, bør du hellere besøge din skrædder.

 

Bælte størrelsesguide:

Bælteguide

Selv hvis dine bukser passer ordentligt så kan du bære et bælte blot fordi du kan lide udseendet eller er vant til at have et på. Når vi ser bæltestropper på vores bukser, vil vi naturligvis ønske at sætte et bælte gennem dem. Det at kende sin bæltestørrelse er det indlysende næste skridt. For at få den rigtige størrelse, skal du blot tage buksers talje størrelse og gå en størrelse større. Eller benyt dig vores støørelsesguide, og mål evt. din talje. De fleste bælter har 5 huller og en god tommelfingerregel er, at det tredje (eller det  midterste hul) skal være det som bruges. Og hvis du har nogle bælter liggende der er lidt for lange kan du altid forkorte dem.

 

Del 2: Som tilbehør

Matche et bælte til dit outfit!

Match dit bælte til outfit

Så hvordan kan du matche dit bælte til dit tøj? Det er simpelt og ligetil: Du skal blot matche farven og finishen på dine sko med dit bælte. For eksempel ville et par sorte sko kræve et sort læderbælte. Et par brune tåspidser? Yup, du fik det ... et brunt bælte. Dette er en meget enkel regel. Hvis du bryder farvekombinationen kan du risikerer at andre tænker, at du er en praktikant eller at du stadig bor med din mor ;-).

 

Dress (Til jakkesæt) vs Casual (Fx jeans)

Herrebælte til dress

Hvordan kan du afgøre om et bælte er til et jakkesæt eller ej? Start med at undersøg spændet; hvis spændet er overdimensioneret, enestående i design og/eller indeholder en tegneseriefigur fra din barndom er det klart et casual bælte. Typisk er en dress bælte være omkring 3-3,5 cm i bredden og have et enkelt spænde. Noget bredere herrebælter vil typisk egne sig til jeans, chinos osv. Hvad angår læder vil et bælte til jakkesæt ofte være lavet af kalveskind med en glattere overflade.

Leder du efter en fejlsikker retningslinje for bælter til jakkesæt? Vælg en enkelt læderfarve med enten en almindelig sølv eller messing spænde. Keep it simple, klassisk, og lad kuløren og resten af dine mere synlige tilbehør gøre et statement.

 

Del 3: Undersøg kvaliteten

Bestemmelse af læderets kvalitet

Vi har sagt det før, men det tåler gentagelse: invester i kvalitet, især når det kommer til spændet og selvfølgelig læderet. Du vil spare penge i det lange løb. En mands bælte er ingen undtagelse. Når det kommer til et bælte af kalveskind, er der forskellige typer af læder, som svarer til varierende grader af kvalitet. Her er nogle af de mere fremtrædende kvaliteter af bælter du kan se:

Kvaliteter af bælter i læder

Nu, før du går ud og slip hundredvis på den højeste kvalitet af kalveskind, bør du stille dig selv dette spørgsmål: Har du brug for dit bælte til at holde dine bukser? Hvis svaret er "Ja", så er det første skridt mht. at få bukserne til at sidde bedre. Hvis svaret er "Nej", så valget at bære et bælte som tilbehør med henblik at fuldende dit outfit. Vælg med omhu, se godt ud og være sikker!

2014-09-20 Home, Bælter for alle, Mænd 3398

Blog kategorier

Sammenlign
Forsæt med at købe Sammenlign

er blevet tilføjet på ønskelisten

Forsæt med at købe Mine ønsker