Om læderbælter

Om læderbælter

Funktioner: 

Læderbælter kan komme i mange forskellige former, størrelser, farver og dekorationer. Dette gælder både når det drejer sig om et herrebælte og damebælte. Nogle læderbælter har perler på dem, som du måske se på en indiansk Powow, andre har design skåret i dem, mens andre selv har malet på dem. Læderbælter kommer med eller uden spænder, nogle har læderremme at binde omkring din talje, andre har et hul og en krog, der griber ind på det. Det nyeste er såkaldte automatbælter, uden huller, hvor spændet griber fat i læderet.  Med fremkomsten af læderbælte som et mode tilbehør, er der ingen grænser, når det kommer til design.

Typer: 

Læderbælter udformes fra mange forskellige typer af dyr, afhængigt af stilen. Mens de fleste er fremstillet af oksehud, da dette er mere let tilgængelige, end andre typer af læder, såsom læder fra en hjort eller elg, og selv kaninhud er en mulighed, men ikke så almindeligt. Selv krybdyr, som det fremgår af krokodille skindbælter.

Historie: 

Folk har været på jagt efter dyr og brugt deres skind til tøj siden stenalderen. Folk har brugt strimler af læderbælter i tusinder af år, og den praksis synes at gå tilbage til det romerske. Læder som en produktionsproces, er blevet skabt og forfinet i løbet af det 8. århundrede i Spanien af maurerne, der havde magten i Spanien på det tidspunkt.

Overvejelser: 

Når du vælger et læderbælte, er det vigtigt at huske på hvilket type tøj det skal passe sammen med, uanset om du vil have et læderbælte, der gør et fashion statement, eller om det udelukkende er for at holde op dine bukser oppe. Andre ting at tænke på er fx, hvilket type læder du vil have dit bælte til at være fremstillet af, spænde, farver osv. 

Advarsel:

Uanset hvilket type læder der er valgt, skal du sørge for korrekt pleje. Læderbælter, der ikke holdes væk fra fugt kan få mug og skimmel på dem, og det kan ødelægge læderet. Læderbælter kan også være udsat for oxidering, som kan få dem til at revne eller knække på deres overflade. Endelig kan sollys og forurening få dine læderbælter til at forværres hurtigere.

Forebyggelse/Pleje: 

Forkæl din læderbælter med læderpleje for at holde dem smidige og smukke. Læderplejemidler vil holde din læderbælter friske for 5 til 6 måneder ad gangen, inden en ny behandling skal foretages. Hold dine læderbælter væk fra sollys og ekstrem varme, og skrappe kemikalier, hvilket vil forlænge levetiden på dit læderbælte. Endeligt opbevar dine læderbælter på et køligt, tørt sted for at undgå mugvækst.

2014-08-03 Home, Bælter for alle, Mænd, Kvinder 2750

Blog kategorier

Sammenlign
Forsæt med at købe Sammenlign

er blevet tilføjet på ønskelisten

Forsæt med at købe Mine ønsker